Принц Хари  и Меган Маркъл призоваха производителите на ваксини да временно

...
Принц Хари  и Меган Маркъл призоваха производителите на ваксини да временно
Коментари Харесай

Как Хари и Меган отбелязаха рождения ден на Арчи

Принц Хари  и Меган Маркъл приканиха производителите на ваксини да „ краткотрайно преустановят “ правата над интелектуалната благосъстоятелност, с цел да оказват помощ на хората в разрастващите се страни да получат достъп до имунизация. При отбелязването на втория рожден ден на Арчи те желаеха дарения от 5 $ за подкрепяне на световното разпространяване. 

36-годишният херцог и 39-годишната херцогиня на Съсекс споделиха прочувствено писмо до изпълнителните шефове на Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson и Norovax в четвъртък, когато стартираха акция за „ обезпечаване на обективен достъп до ваксини в международен мащаб “, написа Дейли мейл.

В обширната записка, оповестена в Global Citizen, се изисква от шефовете на фирмите да „ работят с изключителна цел, отговорност и водачество “ и да употребяват „ всички вероятни ограничения за увеличение на световното предложение “. 

Тези препоръчани ограничения включват „ краткотрайно прекъсване на интелектуалната благосъстоятелност и изключително световно публично-частно съдействие, водещо до по-широк трансфер на технологии и ноу-хау “. 

AstraZeneca към този момент даде обещание да не печели от имунизацията по време на пандемията, само че Хари и Меган приканиха изпълнителните шефове на Pfizer и Moderna да последват образеца и да доставят най-малко 100 милиона дози от имунизациите си на " нестопански цени " тази година.

Те също по този начин желаеха от двата  фармацевтични колоса да ускорят снабдяването и да доставят ваксини до COVAX - Covid-19 Vaccines Global Access, който защищава хората от вируса „ без значение от благосъстоянието “ - допустимо най-скоро. 

Амбициозната задача на имунизациите на Хари и Меган идва, откакто президентът Джо Байдън поддържа напъните за отвод от отбраната на интелектуалната благосъстоятелност за имунизациите Covid-19 в опит да форсира краят на пандемията.  

Обединеното кралство е под напън да последва управлението му и да призове за отвод от патенти, тъй че фирмите да могат да вършат по-евтини версии, които да изпращат в страните с доста ниски приходи, които са дали единствено 0,4% от 1,2 милиарда ваксини, прилагани в международен мащаб.  

Херцогът и херцогинята на Съсекс помолиха своите поддръжници да дарят на GAVI, ваксинен съюз, който купува ваксини Covid-19 за света, в обява на уеб страницата им на Фондация Archewell.    

Съсекса обявиха, че подаяние от 5 $ ще бъде съчетано с организации, подкрепящи апела да стане 20 $ - което ще покрие покупката на четири ваксини.  

„ Не можем да измислим по-правилен метод да уважим рождения ден на сина си “, споделиха те. „ Ако всички се покажем със съчувствие към тези, които и двамата познаваме и не познаваме, можем да окажем надълбоко въздействие. Дори дребен принос може да има резултат. "   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР